NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU

Otvorene nove prostorije Udruženja „Colibri“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustvovao je danas svečanom otvaranju novih prostorija Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju u Ulici Ćemaluša broj 3.

Svečanost su uveličali mališani Centra i učenici Osnovne muzičke škole "Mladen Pozajić" bogatim kulturno-zabavnim programom, a horskoj izvedbi muzičke numere „100% se volimo“ pridružio se i načelnik Mandić uz pratnju na gitari.

 

Uz brojne goste i donatore, u ime Općine Centar svečanosti otvaranja prisustvovali su i vijećnici Amra Zulfikarpašić, Belma Kapo, Samir Fazlić i Alen Girt.

 

Kako je navela predsjednica Udruženja Aida Hrnjić sredstva za rekonstrukciju prostora prikupljena su kroz mrežu solidarnosti javnog i privatnog sektora.

 

-Mnogo je truda i rada iza nas u ovih pet godina postojanja Centra. Zaista želim da se zahvalim svim donatorima među kojima su svakako Općina Centar, Grad Sarajevo, Ambasada Savezne Republike Njemačke u BiH i mnogi drugi. Za ovih pet godina rada oko 180 mališana je prošlo kroz Centar. Tu smo doživjeli nečije prve riječi, prve korake, prve poglede, prvo odazivanje na ime, prvi samostalan rad, prvo slovo i broj. Idemo dalje u nove, modernije, prilagođenije prostorije gdje nastavljamo jos jačim tempom, rušiti tabue, biti progresivna snaga ovog društva. Uvijek smo to bili i ostajemo na tom putu, poručila je Hrnjić i zahvalila donatorima koji su pomogli rekonstrukciju prostorija.

 

-Od srca hvala načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću jer je pomogao na sve načine da se obezbijedi ovakav resurs za djecu. Dragi načelniče jedan ste od najzaslužnijih ljudi za ovaj centar, vi ste naša zvijezda. Hvala i Općinskom vijeću na dodjeli prostora, ali i općinskim službama na saradnji, dodala je između ostalog Hrnjić.

 

Načelnik Mandić čestitao je menadžmentu Centra na otvaranju novih, adaptiranih i prilagođenih prostorija naglasivši da će Opština Centar sa zadovoljstvom nastaviti pružati podršku radu Centra.

 

-Ponosan sam što sam danas ovdje i što smo otvorili vrata novih prostorija Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju. Naša mreža solidarnosti je urodila plodom. Javne institucije, nevladine organizacije, privatnici, pojedinci, spojili su svoja srca i duše u jedno. Hvala svima koji su dali doprinos da danas zajedno otvorimo vrata novih prostorija. Ovo je ono što vrijedi i ono zbog čega postojimo. Mene su Colibri naučili šta je ljubav, šta je razumijevanje, tolerancija, zajedništvo. Naša djeca će konačno imati odlične uslove za odrastanje i razvoj, to sada mogu sa sigurnošću reći. Budite sigurni da ćete u Opštini Centar imati sigurnog partnera, jer mi smo lokalna zajednica koja je otvorena za svu našu djecu. Ne smijemo odustati od borbe sve dok ne budemo imali sistemska rješenja koja će brinuti o našoj djeci, poručio je Mandić.

 

Da podsjetimo, prostorije je Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, koje rukovodi Centrom, ustupila na korištenje Općina Centar koja je i finansijski podržala samu rekonstrukciju prostora sa 25.000 maraka.

13.05.2024.
NA OBJEKTIMA JAVNOG I KOLEKTIVNOG STANOVANJA
Započelo uklanjanje grafita sa fasada i javnih površina u Centru
13.05.2024.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA 37.000 KM
Utrošena sredstva za prijevoz predškolaca sa invaliditetom
13.05.2024.
IZDVOJENO 5.000 MARAKA
Općina Centar finansijski podržala Atletski savez BiH
Više vijesti