ULICA LUDVIGA KUBE

Okončano asfaltiranje i izgradnja betonske konstrukcije stepeništa

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama okončani su radovi na asfaltiranju jednog dijela Ulice Ludviga Kube, te je završena izgradnja betonske konstrukcije novog stepeništa koje se nalazi u drugom dijelu pomenute ulice.

Sredstva za sanaciju ulice i stepeništa, u dužini od 150 metara, obezbijeđena su u budžetu Općine Centar u iznosu do 319.000 KM, od čega je 120.443 KM namijenjeno za sanaciju dijela ulice, a 198.560 KM za sanaciju stepeništa.

Navedenim radovima je prethodila sanacija vodovodne i separatne kanalizacione mreže duž pomenute ulice za šta je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 112.496 KM. U okviru sanacije vodovodne i separatne kanalizacione mreže završena je zamjena 150 metara vodovodnih i kanalizacionih cijevi. Zemljane radove je izvodila građevinske firma „Bucomerc“ iz Kiseljaka, dok je za montažu kao i nadzor bilo zaduženo KJKP „Vodovod i kanalizacija“.  Realizacija ovog projekta započela je na osnovu prijedloga i zahtjeva građana koji su u više navrata isticali probleme zbog lošeg stanja stepeništa, ali i lošeg stanja vodovodne i kanalizacione mreže.

29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
Više vijesti