NAČELNIK MANDIĆ POTPISAO UGOVORE SA TRGOVCIMA

136 malih trgovaca dobilo finansijsku podršku Općine Centar

Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac).

 Ugovore je sa 136 dobitnika finansijskih sredstava potpisao načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

 

Načelnik Mandić pozdravio je prisutne te izrazio zadovoljstvo što Opština Centar ima mogućnost podržati trgovce pojedince naročito u vremenu kada se cijeli svijet suočava sa rastom cijena kako roba, tako i usluga.

 

- Radujem se vidjeti vas danas ovdje u ovolikom broju, a nadam se da će vam ova finansijska pomoć Opštine Centar biti korisna. Opština Centar u skladu sa mogućnostima nastoji pomoći privrednicima sa područja ove lokalne zajednice. Ove godine na javni poziv se prijavilo više trgovaca pojedinaca nego što je bilo predviđeno budžetom, ali u želji da podržimo sve koji su se prijavili na javni poziv obezbijedili smo dodatna sredstva. Ovo nije jedini vid pomoći koji pružamo za razvoj i unaprjeđenje poslovanja samostalnih privrednika. Opština zna koliko ste vi bitni, i u skladu s tim, podrška neće izostati ni u budućnosti, poručio je Mandić.

 

Jedna od dobitnica bespovratnih finansijskih sredstava je Emira Agić.

 

-Bavim se prodajom ženske i muške konfekcije na pijaci Ciglane. Sredstva koja sam dobila od Općine Centar ću iskoristiti za kupovinu robe i uplatu doprinosa. Ovo će nam svima dobro doći i hvala načelniku Srđanu Mandiću koji se potrudio da nam ovo omogući. Ipak je sada zima, posla je manje, a uslovi su loši. U svakom slučaju veliko hvala, kazala je Agić.

 

Da podsjetimo, nakon provedene zakonske procedure javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac) na području općine Centar Sarajevo za 2022. godinu, te izvještaja o radu Komisije za izbor korisnika finansijskih sredstava, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je potpisao odluku o dodjeli sredstava trgovcima pojedincima.

 

Odlukom se odobrava isplata novčane pomoći za 136 trgovca sa Centra. Nakon današnjeg potpisivanja ugovora bit će izvršena uplata sredstava u iznosu od po 400 KM na njihove bankovne račune sa ekonomskog koda: Kapitalni transferi pojedincima samostalnim poduzetnicima - obrtnicima za unaprjeđenje poslovanja. Iz budžeta Općine Centar za ovu namjenu će biti isplaćen iznos od 54.400 KM.                                                                                         

 

Navedena sredstva su namijenjena za nabavku sirovina, repromaterijala, promociju djelatnosti, proizvoda i usluga, plaćanje dospjelih obaveza (PIO/MIO, Zdravstveno osiguranje uposlenih, zakup poslovnog prostora), te za druge aktivnosti vezane za održivost i razvoj djelatnosti.

13.05.2024.
NA OBJEKTIMA JAVNOG I KOLEKTIVNOG STANOVANJA
Započelo uklanjanje grafita sa fasada i javnih površina u Centru
13.05.2024.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA 37.000 KM
Utrošena sredstva za prijevoz predškolaca sa invaliditetom
13.05.2024.
IZDVOJENO 5.000 MARAKA
Općina Centar finansijski podržala Atletski savez BiH
Više vijesti