OD NAREDNE GODINE U ŠKOLAMA SA PODRUČJA OPĆINE CENTAR

Kviz znanja „Sveznalica“

Općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević ugostio je prestižnog profesora geografije Vedrana Zubića povodom realizacije zajedničkog projekta.

Naime Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar u saradnji sa Javnom ustanovom  „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ organizuje kviz znanja pod nazivom „Sveznalica“.

 

Učenici devetih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar imat će priliku da pokažu svoje znanje o Bosni i Hercegovini iz oblasti historije, geografije, sporta i umjetnosti u kvizu koji će voditi omiljeni sarajevski profesor geografije Vedran Zubić, dobitnik  prestižne nagrade za jednog od najboljih profesora na svijetu.

 

Načelnik Mandić naglasio je da Općina Centar snažno podržava oblast obrazovanja iako to nije u njenoj direktnoj nadležnosti.

 

-Drago mi je da Općina Centar prepoznaje važnost ovakvog projekta i da na ovaj način ulaže u obrazovanje, pogotovo na ovaj neformalni način, jer to je upravo ono šta učenici zaista vole. Učenici sa područja općine Centar su inače dobro poznati kao osvajači nagrada na različitim takmičenjima, tako da ne sumnjam da će kvalitet našeg kviza „Sveznalica“ biti na visokom nivou, rekao je profesor Vedran Zubić.

 

Podsjećamo da je profesor geografije u Gimnaziji Dobrinja Vedran Zubić ove godine dobio prestižnu nagradu za jednog od najboljih profesora na svijetu. Nagrada mu je uručena u Nju Delhiju gdje je održana svečanost dodjele najprestižnije nagrade u polju obrazovanja – Globalna nagrada za nastavnike/AKS Education Award.  

14.05.2024.
„NEPOVRATNA DIGITALIZACIJA DRUŠTVA – TEHNOKULTURA“
Općina Centar podržala održavanje međunarodne konferencije
14.05.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Nabavka ruksaka i školskog pribora za prvačiće sa Centra
Više vijesti