OPĆINA IZDVOJILA 27.228 MARAKA

Započeli radovi na sanaciji stepeništa na Soukbunaru

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar danas su započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Porodice Foht kod objekta Mjesne zajednice „Soukbunar“.

Nakon provedene tenderske procedure za izvođača radova odabrana je građevinska firma „Sela“. Radove u cjelosti finansira Općina Centar u iznosu od 27.228 maraka.

 

Kako je predviđeno projektom prvobitno je planirano rušenje betonske ploče, zatim ručni iskop zemlje te nasipanje i nabijanje tampona. Nakon odvoza otpada slijedi betoniranje dijelova staze, ugradnja armature u betonsku ploču, ugradnja betonskih ivičnjaka kao i postavljanje kulir betonskih ploča duž kojih će biti postavljena nova rukohvatna ograda.

 

Općina Centar kroz realizaciju projekata sanacije i rekonstrukcije stepeništa i pristupnih staza stanovnicima centralne gradske općine nastoji olakšati pristup domovima.

 

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte izgradnje i sanacije stepeništa, šetnica, platoa, pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.939.000 KM.