ZAHVALNICA ZA NESEBIČNU POMOĆ

Načelnik Mandić ugostio paraolimpijca Ervina Bejdića

Danas je u zgradi Općine Centar načelnik Srđan Mandić ugostio paraolimpijca u vazdušnom streljaštvu Ervina Bejdića zajedno sa predstavnicima Udruženja za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad.

Ervin Bejdić je u mjesecu novembru uz finansijsku podršku Općine Centar, lokalne zajednice čiji je stanovnik, otputovao na Svjetski kup u parastreljaštvu u AL Ainu u Ujedinjene Arapske Emirate.

 

-Hvala načelniku Mandiću i Općini Centar što su podržali moj odlazak na Svjetski kup na kojem sam zadržao visoko 30. mjesto na svjetskoj rang listi. Nadam se da će i drugi slijediti dobar primjer Općine Centar i pomoći paraolimpijcima da odlaze na svjetska takmičenja, poručio je Bejdić.

 

Predsjednik Udruženja za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Zijad Kamarić zahvalio se načelniku Mandiću na finansijskoj podršci, te naglasio da je Općina Centar među rijetkim odgovornim institucijama koje prepoznaju važnost ulaganja u sport, pogotovo kad su u pitanju takmičenja svjetskog ranga.

 

Načelnik Mandić je čestitao Ervinu na rezultatima i obećao još veću podršku, i to na način da će Općina Centar pomoći pri nabavci novog vazdušnog pištolja za takmičenja koja slijede u narednoj godini.

 

Paraolimpijac u streljaštvu Ervin Bejdić je ujedno višestruki državni rekorder, a njegovi najbolji rezultati u karijeri su: 5. mjesto u disciplini zračni pištolj u Novom Sadu 2019, 5. mjesto u disciplini malokalibarski pištolj 50m u Novom Sadu Grand Prix i 16. mjesto u disciplini malokalibarski pištolj 50 na Svjetskom prvenstvu u Sydneyju 2019. godine.

 

Ovom prilikom načelniku Mandiću uručena je zahvalnica za dugogodišnju nesebičnu pomoć i doprinos u razvoju i unapređenju sporta za osobe sa invaliditetom.

14.05.2024.
„NEPOVRATNA DIGITALIZACIJA DRUŠTVA – TEHNOKULTURA“
Općina Centar podržala održavanje međunarodne konferencije
14.05.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Nabavka ruksaka i školskog pribora za prvačiće sa Centra
Više vijesti