Započeli radovi na izgradnji novog dječijeg i street workout parka na Breki

Radnici građevinske firme „Sela“ danas su započeli sa pripremnim radovima na izgradnji novog dječijeg i street workout parka u Ulici Ismeta Mujezinovića do broja 5 na Breki.

Radi se o projektu kojeg finansira Općina Centar u iznosu od 32.426 KM, dok će za realizaciju projekta, osim pomenute građevinske firme, biti zaduženo i Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“.

 

Tokom pripremnih radova prvo će biti uklonjene postojeće betonske ploče na površini od 458 metara kvadratnih, nakon čega slijede zemljani i betonski radovi odnosno ručni iskop zemlje, postavljanje nove tampon podloge i postavljanje novih betonskih ivičnjaka. Nakon ovog komunalno preduzeće „Park“ će započeti sa postavljanjem dječijeg mobilijara i sprava za fitnes na pripremljene podloge kao i sa postavljanjem 35 metara nove zaštitne ograde.

 

Na dječijem igralištu planirana je montaža ljuljačke i kombinovane sprave koja sadrži više sprava za bezbrižnu dječiju igru.

 

Na dijelu gdje je planirana izgradnja novog street workout parka biće postavljene tri fitnes sprave: točak, klatno i bicikl. Projektom je također predviđeno i hortikulturno uređenje zelenih površina odnosno zamjena zemljišta i uređenje u dvije postojeće betonske žardinjere te sadnja 15 novih stabala bjelogorice. Oštećene štafle na osam parkovskih klupa biće zamijenjene.

 

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti