ISPUNJEN ZAHTJEV STANOVNIKA

Završena izgradnja stepeništa na Soukbunaru

Završena je realizacija još jednog projekta na području općine Centar u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture. Riječ je projektu izgradnje stepeništa u Ulici Porodice Foht kod objekta Mjesne zajednice „Soukbunar“, koji je planiran budžetom za prethodnu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

Radove je u cjelosti finansirala Općina Centar u iznosu od 27.228 maraka.

Kako je predviđeno projektom prvobitno je rađeno rušenje betonske ploče, zatim ručni iskop zemlje te nasipanje i nabijanje tampona. Nakon odvoza otpada uslijedilo je betoniranje dijelova staze, te ugradnja armature u betonsku ploču. Ugrađeni su i betonski ivičnjaci, kao i kulir betonske ploče duž kojih je postavljena nova rukohvatna ograda koja će biti od velike pomoći u svakodnevnoj komunikaciji posebno starijim osoba tokom zimskih mjeseci.

Općina Centar kroz realizaciju projekata sanacije i rekonstrukcije stepeništa i pristupnih staza stanovnicima centralne gradske općine nastoji olakšati pristup domovima.

Budžetom Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 1.875.000 KM.