NAKON ZAVRŠENOG JAVNOG POZIVA

Postavljeni dodijeljeni plastenici

U cilju podrške socijalno ugroženim građanima sa područja općine Centar Sarajevo, Općina Centar je putem javnog poziva dodijelila 12 plastenika.

Prošle sedmice su radnici firme „Nermaris“ iz Gračanice postavili dodijeljene plastenike površine 18 m2 sa dodatnom opremom.

Da podsjetimo, nakon provedene procedure u sklopu Javnog poziva za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na dodjelu plastenika socijalno ugroženim građanima sa područja općine Centar, Komisija za odabir korisnika i raspodjelu novčanih sredstava je predložila općinskom načelniku listu od 12 kandidata koji su ispunili sve uslove i kriterije.

U pomenutom javnom pozivu pravo na dodjelu plastenika nisu mogla ostvariti lica kao i njihovi članovi domaćinstava koji su u ranijem periodu dobili plastenike od općine, ministarstva, humanitarnih organizacija i drugih institucija.

Općina Centar godinama provodi projekt nabavke plastenika poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji. Ovakav vid poticaja je izuzetno značajan, posebno zbog toga što se donacije ne dodjeljuju u novcu već u sredstvima i alatima za rad sa kojima će se stvarati nove vrijednosti.

U budžetu za 2023. godinu za nabavku voćarskih sadnica, proljetnu sjetvu i plastenike obezbijeđeno je 135.000 maraka.

20.06.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“
20.06.2024.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato crveno upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka
20.06.2024.
JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“
Jedinstvena radionica i predavanje o mangama
Više vijesti