NAKON ZAVRŠENOG JAVNOG POZIVA

Postavljeni dodijeljeni plastenici

U cilju podrške socijalno ugroženim građanima sa područja općine Centar Sarajevo, Općina Centar je putem javnog poziva dodijelila 12 plastenika.

Prošle sedmice su radnici firme „Nermaris“ iz Gračanice postavili dodijeljene plastenike površine 18 m2 sa dodatnom opremom.

Da podsjetimo, nakon provedene procedure u sklopu Javnog poziva za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na dodjelu plastenika socijalno ugroženim građanima sa područja općine Centar, Komisija za odabir korisnika i raspodjelu novčanih sredstava je predložila općinskom načelniku listu od 12 kandidata koji su ispunili sve uslove i kriterije.

U pomenutom javnom pozivu pravo na dodjelu plastenika nisu mogla ostvariti lica kao i njihovi članovi domaćinstava koji su u ranijem periodu dobili plastenike od općine, ministarstva, humanitarnih organizacija i drugih institucija.

Općina Centar godinama provodi projekt nabavke plastenika poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji. Ovakav vid poticaja je izuzetno značajan, posebno zbog toga što se donacije ne dodjeljuju u novcu već u sredstvima i alatima za rad sa kojima će se stvarati nove vrijednosti.

U budžetu za 2023. godinu za nabavku voćarskih sadnica, proljetnu sjetvu i plastenike obezbijeđeno je 135.000 maraka.

25.04.2024.
ODRŽANA 39. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR
Usvojene izmjene Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Centar za 2024.
25.04.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIRALA RENOVIRANJE SA 66.236 KM
Počela rekonstrukcija Otvorene scene Obala
Više vijesti