Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra

Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ počinje sa proljetnom akcijom prikupljanja kabastog otpada u periodu od 25. marta do 21. aprila 2023. godine.
Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra

Kako je planirano utvrđenim rasporedom, na području općine Centar akcija će biti organizovana za vikend, 25. i 26. marta 2023. godine. U ovom periodu aktivnosti su organizovane tako da građani subotom i nedjeljom iznose kabasti otpad, a u toku naredne sedmice preduzeće „Rad“ preuzima obavezu da otpad prikupi i odloži.

Građani će kabasti otpad iznositi na već poznate lokacije iz prethodnih akcija. Spisak lokacija će biti dostavljen u mjesne zajednice, a više informacija možete dobiti od sekretara vaših mjesnih zajednica.

Iz KJKP „Rad“ napominju da su predviđeni dani iznošenja kabastog otpada po općinama utvrđeni, te mole građane da se pridržavaju navedenih termina odlaganja. Građani kojima ne odgovaraju navedeni termini, svoj kabasti otpad mogu besplatno odložiti u jedno od tri reciklažna dvorišta tokom cijele godine koja se nalaze u sljedećim ulicama:

- Adema Buće br. 556 (Novi Grad),

- Paromlinska br. 64 (Novo Sarajevo),

- Bosanski put bb (Ilijaš).

19.02.2024.
JAVNA USTANOVA „CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU“
Javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje trenažnog procesa
13.02.2024.
FINANSIJSKA PODRŠKA BORAČKOJ POPULACIJI
Poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata
13.02.2024.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA 32.000 KM
Besplatan prijevoz za učenike sa invaliditetom i njihove pratioce
Više vijesti