Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra

Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ počinje sa proljetnom akcijom prikupljanja kabastog otpada u periodu od 25. marta do 21. aprila 2023. godine.
Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra

Kako je planirano utvrđenim rasporedom, na području općine Centar akcija će biti organizovana za vikend, 25. i 26. marta 2023. godine. U ovom periodu aktivnosti su organizovane tako da građani subotom i nedjeljom iznose kabasti otpad, a u toku naredne sedmice preduzeće „Rad“ preuzima obavezu da otpad prikupi i odloži.

Građani će kabasti otpad iznositi na već poznate lokacije iz prethodnih akcija. Spisak lokacija će biti dostavljen u mjesne zajednice, a više informacija možete dobiti od sekretara vaših mjesnih zajednica.

Iz KJKP „Rad“ napominju da su predviđeni dani iznošenja kabastog otpada po općinama utvrđeni, te mole građane da se pridržavaju navedenih termina odlaganja. Građani kojima ne odgovaraju navedeni termini, svoj kabasti otpad mogu besplatno odložiti u jedno od tri reciklažna dvorišta tokom cijele godine koja se nalaze u sljedećim ulicama:

- Adema Buće br. 556 (Novi Grad),

- Paromlinska br. 64 (Novo Sarajevo),

- Bosanski put bb (Ilijaš).

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
05.03.2024.
BESPLATNE ŠKOLE I KURSEVI U CKM
U toku je upis u školu digitalnih inovacija
Više vijesti