OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ ZNANJA

Održano takmičenje osnovaca iz geografije

Osnovna škola „Isak Samokovlija“ bila je domaćin općinskog takmičenja učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji učenika prvo mjesto osvojila je Farah Pondžo iz OŠ „Isak Samokovlija“, na drugom mjestu je Lorenzo Balsini iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, a na trećem mjestu Uma Smajlović iz Katoličkog školskog centra „Sveti Josip“. 

U ekipnoj konkurenciji učenika devetih razreda prvo mjesto je zauzela Osnovna škola „Isak Samokovlija“, drugo mjesto osvojila je škola Katolički školski centar „Sveti Josip“, a treće škola „Musa Ćazim Ćatić“.

Najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome, a po okončanju svih takmičenja iz znanja bit će uručene i prigodne novčane nagrade za prvoplasirane učenike.

U cilju poticanja što boljih rezultata u znanju iz pojedinih nastavnih predmeta (matematike, fizike, geografije, informatike, tehnike i kulturno-umjetničkog stvaralaštva) Općina je obezbijedila 25.000 KM za organiziranje takmičenja učenika osnovnih škola iz pomenutih oblasti.

 

02.10.2023.
KULTNA SCENA ĆE VRATITI STARI SJAJ
Općina izdvojila 66.236 maraka za renoviranje kultne Otvorene scene Obala
02.10.2023.
OPĆINA SUFINANSIRALA REKONSTRUKCIJU BIBLIOTEKE I ČITAONICE
Načelnik Mandić posjetio Srednju mašinsku tehničku školu
02.10.2023.
POVODOM OBILJEŽAVANJA DJEČIJE NEDJELJE
Načelnik Mandić posjetio vrtić „Leptirić“
Više vijesti