ULICA MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA

U toku postavljanje ploča na novom stepeništu

U toku je realizacija još jednog projekta na području općine Centar u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture.

Riječ je o projektu sanacije stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića 53, 55 i 57 koji je planiran budžetom na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

Tokom radova u proteklom periodu uklonjeno je staro oštećeno stepenište nakon čega je urađeno nasipanje i nabijanje tampona prije izgradnje novog armirano-betonskog stepeništa. Također, planirana je ugradnja betonskih ivičnjaka, kao i kulir betonskih ploča, te postavljanje nove rukohvatne ograde koja će biti od velike pomoći u svakodnevnoj komunikaciji posebno starijim osoba tokom zimskih mjeseci.

-Trenutno je u toku postavljanje kulir ploča na betonska gazišta, a ukoliko dozvole vremenske prilike radovi bi trebali biti okončani za petnaest dana, istakli su iz građevinske firme. 

Stanovnici okolnih stambenih zgrada koje smo zatekli na gradilištu izrazili su zadovoljstvo realizacijom projekta naglasivši da će njihov višegodišnji problem otežanog pristupa domovima konačno biti riješen.

Radove na sanaciji stepeništa izvode radnici građevinske firme „Sela“, a projekat sanacije u cijelosti finansira Općina Centar u iznosu od 36.361 KM.

Budžetom Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 1.875.000 KM.