ULICA HUSREFA REDŽIĆA

Počinje izgradnja dva nova ciciban igrališta na Ciglanama

Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo započeli su sa radovima na demontaži oštećenog i dotrajalog mobilijara na dječijim igralištima u Ulici Husrefa Redžića u naselju Ciglane.

Nakon demontaže uslijedit će izgradnja dva nova ciciban igrališta za mališane različite starosne dobi. 

Radove u cijelosti finansira Općina Centar, a vrijednost radova na izgradnji dva nova ciciban igrališta iznosi 155.395,43 KM.

Kako je predviđeno projektom, nakon demontaže pristupit će se pripremi površine za postavljanje novog tamponskog i betonskog sloja, te gumene zaštitne podloge za sigurnu igru mališana.

Na gumenu zaštitnu podlogu bit će postavljen dječiji mobilijar koji ispunjava stroge evropske standarde za bezbrižnu igru najmlađih, kao i parkovski mobilijar.

U okviru radova bit će izgrađena i zaštitna ograda oko igrališta zbog povećanja sigurnosti djece, te postavljena rasvjeta. Također, planirano je i uređenje pristupne staze.

Kako bi svojim građanima, a posebno mladima, stvorila što ugodniji ambijent življenja, Općina Centar ulaže značajna finansijska sredstva u izgradnju, obnovu i opremanje sportskih ploha i dječijih igrališta.

24.04.2024.
PODIJELJENE MEDALJE I PEHARI ZA PRVA TRI OSVOJENA MJESTA
Završen turnir u fudbalu osnovaca Centra
24.04.2024.
GRANT ZA NAGRAĐIVANJE MLADIH USPJEŠNIH POJEDINACA
Općina Centar raspisala javni poziv za dodjelu sredstava
Više vijesti