POVEĆANJE ZADOVOLJSTVA KORISNIKA USLUGA

Dnevno se u šalter sali Općine Centar pruži oko 1.000 usluga

U obnovljenoj šalter sali Općine Centar za samo deset radnih dana od otvaranja pruženo je preko 9.000 usluga građanima ove lokalne zajednice.

Najviše pruženih usluga, oko 3.600, odnosi se na ovjeru dokumenatacije kako za fizička, tako i za pravna lica. Zabilježen je i veliki broj izdavanja izvoda iz matičnih knjiga, CIPS prijava prebivališta, ličnih karata, vozačkih dozvola kao i putnih isprava. 

Da podsjetimo, projekat adaptacije i uređenja šalter sale zajednički su finansirali Općina Centar i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a u cilju omogućavanja bržeg i efikasnijeg pružanja usluga i povećanja zadovoljstva korisnika.

Realizacijom projekta adaptacije i uređenja šalter sale građanima je omogućena kvalitetnija i efikasnija usluga. 

Pored usluga koje pruža Općina Centar Sarajevo građanima je također omogućeno i pružanje usluga predaje zahtjeva i preuzimanje dokumenta koji se odnose na evidenciju JMBG, prebivališta/boravišta, ličnih karata, vozačkih dozvola, putnih isprava, promjene ličnog imena.

Na samom ulazu u šalter salu postavljen je informacioni monitor na kojem se građani mogu upoznati sa uslugama koje se pružaju u šalter sali Općine Centar i načinom ostvarivanja prava i dobijanja usluga, ali i upisati u knjigu utisaka. 

U šalter sali se nalazi redomat na kojem građani odabirom usluge koju žele ostvariti uzimaju redni broj. Osobe sa invaliditetom, trudnice, osobe starije od 70 godina kao i roditelji sa malom djecom imaju prednost, i odabirom jedne od opcija na redomatu sistem ih automatski prepoznaje kao prioritete bez obzira na redni broj. Također, u šalter sali je uspostavljen šalter koji je prilagođen osobama sa invaliditetom,

Na adresu Općine u proteklih desetak dana pristigle su brojne pohvale od strane korisnika usluga koji su prepoznali poboljšanje pružanja usluga, što govori o potpunoj opravdanosti realizacije projekta adaptacije šalter sale Općine Centar. 

25.04.2024.
ODRŽANA 39. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR
Usvojene izmjene Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Centar za 2024.
25.04.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIRALA RENOVIRANJE SA 66.236 KM
Počela rekonstrukcija Otvorene scene Obala
Više vijesti