„PJEŠAČKA ZONA – SARAJEVSKI ĆILIM“

Počelo postavljanje kamena na šetalištu

Radnici građevinske firme „ITC“ d.o.o. Zenica počeli su postavljanje kamena u okviru projekta rekonstrukcije šetališta „Pješačka zona – Sarajevski ćilim“.

-Nakon što su okončani radovi na izgradnji betonske ploče od Ulice Trampina do Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva jučer je počelo polaganje kamena na ovoj dionici. Uporedo sa polaganjem kamena radimo na pripremi žardinjere koja će razdvajati šetalište od ceste i njenom armiranju i šalovanju kao i na pripremi armature za kanal oborinskih voda i za ploču od Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva do Ulice Koševo, pojasnio je Ajdin Isaković, predstavnik izvođača radova.

Cilj realizacije projekta rekonstrukcije šetališta „Pješačka zona – Sarajevski ćilim“ je obezbijediti sigurnu i vizuelno primamljivu šetnicu sa pratećom infrastrukturom, u urbanom centru grada. 

U opisu koncepta projekta navedeno je da se kombinacijom više vrsta kamenih ploča i zelenila, duž šetališta, stvara jedinstvena površina – „ćilim“ po čemu je projekat i dobio naziv „Sarajevski ćilim“.

U 2022. godini je Općina Centar obezbijedila sredstva u budžetu u iznosu od 1.650.000 KM.

18.04.2024.
MOLBA GRAĐANA ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA PARKING MJESTA
Načenik Mandić obišao područje MZ „Park-Višnjik“
18.04.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO. 9. MAJA
Obilježavanje najznačajnijeg datuma u novijoj historiji Općine Centar
18.04.2024.
ZA SUFINANSIRANJE TROŠKOVA EKSKURZIJE IZDVOJENO 15.000 KM
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava
Više vijesti