NOVA PROCEDURA JAVNIH NABAVKI U OPĆINI CENTAR

Sanacija dijela Merhemića trga

Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske Službe za stambene i komunalne poslove pokrenuo proceduru javnih nabavki. Radi se o odabiru najpovoljnijeg izvođača na tekućem održavanju dijela pješačke zone na Merhemića trgu na Ciglanama.
Sanacija dijela Merhemića trga

Procedura koja je pokrenuta kao otvoreni postupak uz primjenu e-aukcije je objavljena 5. aprila 2023. godine. Javno otvaranje dostavljenih ponuda planirano je  26. aprila, do kada je i moguće dostaviti ponude. 

 

Odabrani izvođač radova će imati obavezu, da u okviru pripremnih demontažnih radova, ukloni postojeći mobilijar kojeg čine 16 betonskih žardinjera, tri kante za smeće i devet betonskih klupa koji će biti odvučeni na gradsku deponiju. Umjesto uklonjenih elemenata biće ugrađen novi mobilijar. Također je predviđeno uklanjanje postojećih betonskih ploča, opeke i ivičnjaka. Planirani su i zemljani, armirano-betonski i zanatski odnosno podopolagačkih radovi postavljanja novih ploča duž šetnice. Predviđena je i sanacija odvodnog sistema, te postavljanje novih nosača koji će služiti kao parking za bicikle. Projekat uređenja dijela pješačke zone na Merhemića trgu će  biti realizovan u dvije faze. Navedena obavještenja o nabavci su objavljena na portalu javnih nabavki: https://www.ejn.gov.ba

 

Svi zainteresovani u rubrici „Pretraga obavještenja“, mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za navedeni javni poziv, dok samo registrovani korisnici mogu predati tendersku dokumentaciju. 

06.05.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
06.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Besplatan koncert Mravko Travko za najmlađe u Centru kulture i mladih
Više vijesti