ULICA MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA

Okončano postavljanje kulir ploča duž novog stepeništa

Uprkos lošim vremenskim uslovima, radnici građevinske firme „Sela“ tokom protekle sedmice okončali su radove na postavljanju novih kulir ploča duž novoizgrađenog stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića između brojeva 53 i 57.

U toku su radovi na izgradnji betonskog rigola za odvodnju površinskih voda i prema usvojenom projektu planirano je još postavljanje nove zaštitne rukohvatne ograde, koja će biti od velike pomoći u svakodnevnoj komunikaciji posebno starijim osoba tokom zimskih mjeseci.  Projekat u cijelosti finansira Općina Centar u iznosu od 36.361 KM. 

Tokom radova u proteklom periodu uklonjeno je staro oštećeno stepenište nakon čega je urađeno nasipanje i nabijanje tampona prije izgradnje novog armirano-betonskog stepeništa. Također su ugrađeni novi betonski ivičnjaci.  

 

Ovaj investicioni projekat je uvršten u budžet Općine Centar za ovu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana Koševskog brda za poboljšanje infrastrukture unutar njihovog naselja.

 

Budžetom Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 1.875.000 KM.