IZDVOJENO 5.000 MARAKA

Finansijska podrška Porodičnom savjetovalištu KS

Danas je u zgradi Općine Centar načelnik Srđan Mandić potpisao protokol sa direktorom Kantonalne javne ustanove „Porodično savjetovalište“ Osmanom Šaljom za realizaciju programskih aktivnosti ustanove u iznosu od 5.000 KM.

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar, iako nema zakonsku obavezu, sa velikim zadovoljstvom pomaže rad ove ustanove.

-Naša lokalna zajednica je i ranije pomagala Porodičnom savjetovalištu, a ovo je samo nastavak dobre saradnje. Do sada se pokazalo da smo zajedničkim snagama uspješno realizirali brojne aktivnosti namijenjene našim građanima, što ćemo nastaviti raditi i u budućnosti, dodao je Mandić.

Direktor Šaljo je izrazio zahvalnost Općini Centar koja pomaže rad ustanove, te je ovom prilikom načelniku Mandiću predložio nove projekte koji su namijenjeni osnovcima sa područja općine Centar.

Kantonalna javna ustanova „Porodično savjetovalište“ pripada mreži ustanova socijalne zaštite, koja je u svom djelokrugu rada usmjerena na pružanje stručne psihosocijalne pomoći i podrške građanima. Vizija Porodičnog savjetovališta je „Funkcionalna porodica - sretno društvo“, a misija ove ustanove je pružanje psihosocijalnih usluga cijeloj populaciji Kantona Sarajevo i šire, oslonjenih na koncept sistemske porodične terapije i rezultate razvojno-istraživačkih projekata, sa ciljem pružanja psihosocijalne podrške, pomoći i zaštite porodice kao nukleusa društva. Važan dio misije je i saradnja sa institucijama koje se na posredan ili neposredan način bave porodicom, poštujući vrijeme i društveni kontekst u kojem živimo i radimo.

Današnjem potpisivanju protokola prisustvovao je općinski vijećnik Hidajet Porić.

25.04.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIRALA RENOVIRANJE SA 66.236 KM
Počela rekonstrukcija Otvorene scene Obala
24.04.2024.
PODIJELJENE MEDALJE I PEHARI ZA PRVA TRI OSVOJENA MJESTA
Završen turnir u fudbalu osnovaca Centra
Više vijesti