OBILJEŽENA 16 GODIŠNJICA

Položeno cvijeće u spomen na tragično nastradale bebe Dječijeg doma Bjelave

Predstavnici Kantona Sarajevo, Grada i općina, u subotu 22. aprila 2023. godine, zajedno sa upravom KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave“, na 16. godišnjicu stradanja šest beba koje su izgubile život u požaru u Domu na Bjelavama, položili su cvijeće na njihove mezare i spomen-obilježje na gradskom groblju „Vlakovo“.

U požaru koji je na današnji dan 2007. godine izbio na trećem spratu Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja (Dječiji dom „Bjelave“) smrtno je stradalo šest beba (četiri dječaka i dvije djevojčice), štićenika ove ustanove. Ovom prilikom je teže i lakše povrijeđeno 18 djece iz Doma Bjelave.

 

U ime Općine Centar cvijeće su položili i odali dužnu počast tragično stradalim bebama pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasmina Fazlić i Adis Adilović, šef Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu.  

 

Tog tragičnog dana nastradali su: Bostandžija Medina, Akmadžić Al'Dina–Dalal, Čustović Amin, Šabanović Džemal, Pejanović Damir, Krasnići Faik, svi rođeni 2006. godine.  

06.05.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
06.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Besplatan koncert Mravko Travko za najmlađe u Centru kulture i mladih
Više vijesti