POVODOM 22. APRILA DANA PLANETE ZEMLJE

Sadnjom stabla ispred Osnovne škole „Šip“ započelo uređenje školskog dvorišta

Jučer je u dvorištu Osnovne škole „Šip“, povodom 22. aprila - Dana planete Zemlje, načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa učenicima zasadio je stablo četinara čime je zvanično počelo uređenje školskog dvorišta.

Ekološka sekcija Osnovne škole „Šip“ uputila je molbu Općini Centar za pomoć u realizaciji uređenja školskog dvorišta. Općinski načelnik je ovaj projekat uvrstio u listu prioriteta. U povodu Međunarodnog dana planete koji se u svijetu obilježava 22. aprila počelo uređenje dvorišta.

-Uvijek se trudimo da u skladu sa mogućnostima odgovorimo na zahtjeve škola, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija. Škola „Šip“ je naš zajednički projekat i ovo je samo još detalj više da bi našoj djeci osigurali što ljepši i ugodniji boravak u školi, poručio je Mandić. 

Tehničku podršku u realizaciji projekta pružilo je Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“ koje će u narednom periodu raditi na uređenju dvorišta Osnovne škole „Šip“. Općina Centar za uređenje javnih površina u budžetu je izdvojila 200 hiljada konvertibilnih maraka, a za ovu namjenu izdvojeno je preko 11 000 konvertibilnih maraka.

Dan planete Zemlje u čitavom se svijetu obilježava 22. aprila. Tradicija obilježavanja ovog datuma potiče još iz 1970. godine, a 1990. godine ovaj datum postao je međunarodnim danom.

25.04.2024.
ODRŽANA 39. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR
Usvojene izmjene Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Centar za 2024.
25.04.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIRALA RENOVIRANJE SA 66.236 KM
Počela rekonstrukcija Otvorene scene Obala
Više vijesti