CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU

Besplatni projekat „Rekreacija za osobe treće životne dobi“

Projekat pod nazivom „Rekreacija za osobe treće životne dobi“, pod pokroviteljstvom Općine Centar, kontinuirano se održava u FIS-u od 11. aprila ove godine.

Treninzi su namijenjeni svim građanima i građankama treće životne dobi sa područja ove lokalne zajednice, a održavaju se dva puta sedmično i to:

·        Utorkom od 14 sati i

·        Četvrtkom od 14.15 sati u FIS-u, u Ulici Mis Irbina 10.

Da podsjetimo, besplatnu rekreaciju za osobe treće životne dobi, koja je od iznimnog značaja istim, vode profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja, a prijave se vrše direktno na treningu.

-Projekat je od velikog značaja za osobe treće životne dobi kojima je neophodno da vode računa o svom zdravlju. Fokus pažnje je usmjeren na mobilnost lokomotornog aparata, a za vrijeme treninga radi se na opštoj i repetitivnoj snazi. Koristim priliku da pozovem sve zainteresovane osobe treće životne dobi da nam se pridruže na treninzima u predviđenim terminima koji traju 35 minuta, rekao je Suad Jusić, jedan od realizatora ovog projekta.

Treninzi i vježbe su prilagođene polaznicima. Treneri imaju razumijevanja prema svima i ukoliko polaznik nije u mogućnosti da uradi određenu vježbu, uvijek postoji adekvatna zamjena iste. 

Organizatori pozivaju sve osobe treće životne dobi da se priključe ovom projektu koji ima mnoge benefite za zdravlje.

Sve dodatne informacije vezane za projekat, možete dobiti putem e-maila: sport@csrsa.ba

28.03.2024.
NASTAVAK 37. I REDOVNA 38. SJEDNICA
Usvojen Regulacioni plan „Podgaj-Tekija“
28.03.2024.
ŽRTVE USTAŠKOG TERORA
Obilježena godišnjica smaknuća 55 antifašista
28.03.2024.
U PREPUNOJ VELIKOJ SALI OPĆINE CENTAR
Održana prva javna rasprava o Nacrtu urbanističkog plana Centar
Više vijesti