MALIŠANI OPĆINE CENTAR BOGATIJI ZA NOVA IGRALIŠTA

Otvorena dva obnovljena ciciban igrališta

Općinski načelnik Srđan Mandić i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Marijana Podrug Arapović obišli su i zvanično otvorili igralište za mališane u Ulici Muhameda Hadžijahića na Koševskom brdu.

Općina Centar kao finansijer ovog projekta, a na inicijativu dopredsjedajavuće Podrug Arapović iz budžeta za ovu namjenu izdvojila je 53.940 KM.

 

Uz sprave za igru postavljen je i novi parkovski mobilijar koji čine klupe i kante za otpatke, kao i nove ploče oko igrališta za bolju odvodnju površinskih voda, te nova rasvjeta zbog povećanja sigurnosti. 

 

– Jedan od prioriteta općinske administracije je poboljšanje uslova boravka naše djece na parkovskim površinama na području ove lokalne zajednice. Posebno me raduje kada vidim koliko su djeca sretna jer sada imaju potpune nove mobilijare za bezbrižnu igru, kazao je Mandić prilikom obilaska igrališta.

 

Općina Centar bogatija je za još jedno obnovljeno igralište smještenom na uglu ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska gdje je danas održana zabava za mališane kojom je obilježena završnica kampanje „Varta loves“.

Riječ je o društveno odgovornoj kampanji brenda Varta, koji je u saradnji sa kompanijama Konzum, Mercator, Mibral, Flex Invest, Udruženjem Pomozi. ba, te Općinom Centar Sarajevo obnovio navedeno igralište, tako što se odrekao dijela zarade od prodaje baterija u periodu od 1. decembra 2022. do 31. marta 2023. godine.

Obnovljeno igralište je namijenjeno djeci od tri do 12 godina, za koju su postavljeni kula-park sa toboganima, klackalice, ljuljačke, njihalice, vrteška, set za šah, te klupe za odmor. 

„Varta je brend koji vodi računa o okolišu i zajednici, a posebno brinemo o djeci. Raduje nas što su brojni bh. građani kupovinom baterijama učestvovali u ovoj kampanji i pomogli nam da zajedno uljepšamo djetinjstvo mališanima“, naveo je brand manager Varte Adis Hrbat izrazivši zahvalnost svim partnerima projekta.