ZA ČISTIJI CENTAR

Velika akcija čišćenja na području općine Centar nastavljena i danas

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar nastavljena je i danas u ranim jutarnjim satima.

Tokom trajanja akcije komunalna preduzeća u koordinaciji sa Općinom Centar i mjesnim zajednicama, realiziraju čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja.

Za sve učesnike, Općina Centar osigurala je hranu i piće tokom trajanja akcije.

Naime, prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Centar, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJU za zaštićena prirodna područja, Civilne zaštite Općine Centar, DVD Bjelave, mjesnih štabova civilne zaštite akcija čišćenja odvija se u svim mjesnim zajednicama ove općine.

Radnici i predstavnici pomenutih ustanova i preduzeća su na terenu od ranih jutarnjih sati.

Lokacije za čišćenje odabrane su na prijedlog sekretara mjesnih zajednica koji su delegirali krizna područja. Posebna pažnja bit će usmjerena na uklanjanje divljih deponija.

Organizatori pozivaju građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da njihov životni ambijent bude ljepši i uredniji.

Podsjećamo, akcija traje do subote, 6. maja 2023. godine.

Danas su na rasporedu mjesne zajednice: „Breka“, „Koševo II“, „Pionirska dolina“, „Betanija“, te dio MZ „Nahorevo“.

Narednog dana, u petak 5. maja, akcija čišćenja biće provedena u mjesnim zajednicama: „Crni vrh – Gorica“, „Koševsko brdo“, „Donji Velešići“, „Ciglane“. Također istog dana u noćnim satima učesnici akcije će čistiti područja mjesnih zajednica: „Trg Oslobođenja – Centar“, „Marijin dvor“, „Džidžikovac-Koševo I“, „Mejtaš Bjelave“, te dijelove mjesnih zajednica „Park Višnjik“ i „Skenderija – Podtekija“.

Posljednjeg dana akcije, u subotu 6. maja, planirano je da akcija bude provedena u mjesnim zajednicama: “Šip“, „Bardakčije“ i „Hrastovi-Mrkovići“. Na područjima gdje je potrebno biće urađeno dodatno mašinsko čišćenje i pranje javnih površina.

Da podsjetimo, jučer je akcija provedena u mjesnim zajednicama: „Soukbunar“, „Skenderija – Podtekija“ i „Nahorevo“. Istoga dana u noćnim satima akcija čišćenja je provedena u mjesnim zajednicama: „Trg oslobođenja – Centar“, „Marijin dvor“, „Džidžikovac- Koševo I“,  „Mejtaš-Bjelave“, kao i dijelovima mjesnih zajednica „Park-Višnjik“ i „Skenderija-Podtekija“.

19.04.2024.
OPĆINA CENTAR I KANTON SARAJEVO OBEZBIJEDILI MILION KM
Izmještanje dijela kanalizacione mreže na Šipu za Prvu transverzalu
19.04.2024.
URBACT PROJEKAT „C4TALENT“
Održan sastanak u cilju kreiranja lokalnog akcionog plana
19.04.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“
Više vijesti