OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 23.971 KM

Rekonstrukcija parketa u školi „Musa Ćazim Ćatić“

U petak, 5. maja, načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovor sa direktoricom Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ Fatimom Prohić.

Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem. 

Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“, koja je iz općinskog budžeta dobila donaciju u iznosu od 23.971 marku za potrebe rekonstrukcije parketa u sali za tjelesni i zdravstveni odgoj, kao i u drugim prostorijama škole.

-Opština Centar je u budžetu za ovu godinu za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa izdvojila 2.272.700 KM. U skladu sa mogućnostima nastojimo odgovoriti na zahtjeve škola, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija, a naše zadovoljstvo je kada smo u prilici da pomognemo. Želimo našoj djeci omogućiti što kvalitetnije uslove za odgoj i obrazovanje, poručio je Mandić.

Direktorica Prohić se u ime učenika, uposlenika škole i u lično ime zahvalila načelniku Mandiću i Općini Centar na sveukupnoj podršci ovoj školskoj ustanovi.

Potpisivanju ugovora prisustvovale su i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, kao i šefica Odsjeka za obrazovanje Elma Sultanić.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti