U SPOMEN NA PRERANO PREMINULOG SAMIJA ČAMDŽIĆA

Postavljena spomen-ploča i zasađeno drvo na Vilsonovom šetalištu

U spomen na prerano preminulog Samija Čamdžića, učenika osmog razreda Osnovne škole „Hasan Kikić“, postavljena je spomen-ploča i zasađeno je drvo lipe na dijelu Vilsonovog šetališta koje administrativno pripada Općini Centar.

Osim roditelja preminulog dječaka, njegovih prijatelja, te učenika i nastavnika devetog razreda pomenute škole ovom činu su također prisustvovali i načelnik Općine Centar Srđan Mandić i pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. 

 

Inicijativu i molbu za sadnju drveta i postavljanje spomen-ploče roditelji razrednih prijatelja preminulog Samija su uputili načelniku Mandiću sa željom da ostave trajnu uspomenu na prerano ugašeni mladi život. 

 

 „Želeći da održimo uspomenu, a koja će donijeti dobro i gradu, kako će sutra šetajući našom najljepšom alejom neki novi klinci stasavati, neke nove ljubavi se rađati, želja je da se posadi drvo, kao uspomena, kao podsjetnik, kao nešto što je blagodat gradu, Samijevo drvo koje će rasti i porasti pored njega, a koje će ostati i nakon nas za neke nove klince, između ostalog stoji u molbi roditelja koja je upućena općinskom načelniku Srđanu Mandiću.

 

Pomoć kod pripreme i odabira stabla iz rasadnika su, kao i do sada, pružili predstavnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“.

 

Također, na inicijativu porodice i prijatelja Udruženje Pomozi.ba je osnovalo trajni fond „Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo“. Fond možete podržati pozivom na broj 17013, kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere. Prikupljena sredstva će se tokom cijele godine usmjeravati ka podršci djeci i mladima za obrazovne aktivnosti, sticanje novih vještina i znanja, proširivanje vidika, ostvarenje snova i osvajanje novih svjetova. 

24.04.2024.
PODIJELJENE MEDALJE I PEHARI ZA PRVA TRI OSVOJENA MJESTA
Završen turnir u fudbalu osnovaca Centra
24.04.2024.
GRANT ZA NAGRAĐIVANJE MLADIH USPJEŠNIH POJEDINACA
Općina Centar raspisala javni poziv za dodjelu sredstava
Više vijesti