ULICE MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA I NUSRETA ŠIŠIĆA DEDE

Sanacija stepeništa na Koševskom brdu se odvija planiranom dinamikom

Sanacija stepeništa na Koševskom brdu u Ulici Muhameda Hadžijahića 35, 37 i 39 i u Ulici Nusreta Šišića Dede 2, 4 i 6 odvija se planiranom dinamikom uprkos nestabilnim vremenskim prilikama.

Radove na sanaciji stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića 35, 37 i 39 izvodi građevinska firma „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko, dok radove na sanaciji stepeništa u Ulici Nusreta Šišića Dede 2, 4 i 6 izvodi građevinska firma „Sela“. 

Vrijednost radova na sanaciji pomenutih stepeništa koje finansira Općina Centar iznosi 143.090 KM.

Kako je predviđeno projektima sanacije prvobitno se izvode radovi na rušenju betonskih ploča na oba stepeništa, zatim ručni i mašinski iskop zemlje. U narednom periodu planirano je nasipanje i nabijanje tampona. Nakon odvoza otpada uslijedit će betoniranje dijelova staze, te ugradnja armature u betonsku ploču. Također, planirana je ugradnja betonskih rigola, kulir betonskih ploča, kao i postavljanje nove rukohvatne ograde koja će biti od velike pomoći u svakodnevnoj komunikaciji posebno starijim osobama tokom zimskih mjeseci.

Općina Centar kroz realizaciju projekata sanacije i rekonstrukcije stepeništa i pristupnih staza stanovnicima centralne gradske općine nastoji olakšati pristup domovima.

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.

18.04.2024.
MOLBA GRAĐANA ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA PARKING MJESTA
Načenik Mandić obišao područje MZ „Park-Višnjik“
18.04.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO. 9. MAJA
Obilježavanje najznačajnijeg datuma u novijoj historiji Općine Centar
18.04.2024.
ZA SUFINANSIRANJE TROŠKOVA EKSKURZIJE IZDVOJENO 15.000 KM
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava
Više vijesti