PODRŠKA DIGITALIZACIJI POSLOVANJA

Načelnik Mandić potpisao ugovore sa poduzetnicima iz Centra

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas ugovore sa šest dobitnika finansijskih sredstava iz budžeta ove lokalne zajednice namijenjenih podršci digitalizacije poslovanja.

Poduzetnici koji su ostvarili pravo na dodjelu finansijskih sredstava prethodno su se prijavili na javni poziv za refundaciju dijela troškova digitalizacije poslovanja za obrte, mikro, mala i srednja preduzeća sa područja općine Centar Sarajevo, a koji je objavljen 10. marta ove godine.

-Iskreno se nadam da će vam ova finansijska pomoć biti korisna. Opština Centar u skladu sa mogućnostima nastoji pomoći poduzetnicima sa područja ove lokalne zajednice kako bi unaprijedili svoje poslovanje. Jačanjem privrednih subjekata jačamo i našu lokalnu zajednicu. Opština zna koliko ste vi bitni, i u skladu s tim, podrška neće izostati ni u budućnosti, poručio je Mandić.

Jedna od dobitnica sredstava Općine Centar je i Amna Valjevac iz firme „EFANNO“ d.o.o. Sarajevo.

-Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar na podršci koju nam pruža. Zahvaljujući sredstvima koja smo dobili od Općine Centar unaprijedili smo web stranicu i naša firma će sada biti vidljivija na tržištu usluga koje nudimo, kazala je Valjevac. 

Ovim putem napominjemo da je pomenuti javni poziv i dalje otvoren, a najkasnije do 30. novembra 2023. godine.

Kompletan tekst javnog poziva dostupan je na web stranici Općine Centar Sarajevo https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi  

Finansijska sredstva su namijenjena za podršku digitalnoj transformaciji obrtima, mikro, malim i srednjim preduzećima, a realizuju se sufinansiranjem troškova razvoja digitalnih rješenja i prateće opreme (softver i hardver) s ciljem optimizacije procesa, operacija, organizacije poslovanja i odnosa sa kupcima. Cilj ove podrške je jačati konkurentnost i potaknuti rast privrednih subjekata na području općine Centar Sarajevo.

Sve dodatne informacije vezane za javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom putem telefona: 033/562-389 i 033/223-269.