OPĆINA IZDVOJILA 59.294 KM

Izgradnja novog stepeništa u Ulici Nusreta Šišića Dede

Radnici građevinske firme „Sela“ počeli su sa izgradnjom novog stepeništa u Ulici Nusreta Šišića Dede 2, 4 i 6, a nakon što je uklonjeno staro i dotrajalo stepenište koje je predstavljalo opasnost za prolaznike i otežavalo pristup domovima stanovnicima ovog dijela Koševskog brda.

Radove na sanaciji stepeništa u cjelosti finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila sredstva u iznosu od 59.294 KM.

Stanovnici okolnih stambenih zgrada koje smo zatekli na gradilištu izrazili su zadovoljstvo realizacijom projekta naglasivši da će njihov višegodišnji problem konačno biti riješen.

Kako je predviđeno projektom sanacije prvobitno su izvođeni radovi na rušenju betonskih ploča, zatim ručni i mašinski iskop zemlje. Trenutno se izvode radovi na nasipanju i nabijanju tampona, priprema za betoniranje dijelova staze i gazišta. Također, planirana je ugradnja betonskih rigola, kulir betonskih ploča, kao i postavljanje nove rukohvatne ograde koja će biti od velike pomoći u svakodnevnoj komunikaciji posebno starijim osobama tokom zimskih mjeseci.

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.

19.04.2024.
OPĆINA CENTAR I KANTON SARAJEVO OBEZBIJEDILI MILION KM
Izmještanje dijela kanalizacione mreže na Šipu za Prvu transverzalu
19.04.2024.
URBACT PROJEKAT „C4TALENT“
Održan sastanak u cilju kreiranja lokalnog akcionog plana
19.04.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“
Više vijesti