NASTAVAK FINANSIJSKE PODRŠKE

Načelnik Mandić posjetio javne kuhinje „Dobrotvor“ i „Kruh svetog Ante“

Općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić posjetio je jučer javne kuhinje „Dobrotvor“ i „Kruh svetog Ante“.

Ovom prilikom je načelnik Mandić zajedno sa upraviteljima dvije javne kuhinje potpisao protokole o realizaciji transfera finansijske pomoći neprofitnim/karitativnim organizacijama za rad javnih kuhinja.

U ime humanitarne organizacije „Dobrotvor“ protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 5.000 KM za pomoć u radu javne kuhinje popisao je Aleksa Ćebić.

-Koristim priliku da se zahvalim načelniku Mandiću, kao i Općini Centar, lokalnoj zajednici koja svake godine podržava rad kuhinje. Istovremeno želim posebno da naglasim da je načelnik Mandić prvi načelnik Općine Centar koji je posjetio našu kuhinju i upoznao se sa načinom rada, rekao je Ćebić.

Isti dan načelnik Mandić posjetio je i humanitarnu organizaciju  „Kruh svetog Ante", gdje je sa sekretarom Krešimirom Ljubasom potpisao protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 4.000 KM. Novac izdvojen iz budžeta Općine namijenjen je za pomoć u realizacije projekta Pučke kuhinje.

Sa ravnateljem fra Petrom Karajicom načelnik Mandić je obišao javnu kuhinju, te se ovom prilikom upoznao sa radom i ostalim projektima koje realizuje karitativna organizacija „Kruh svetog Ante“. 

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar pruža podršku i posvećuje veliku pažnju udruženjima i organizacijama koje se bave humanitarnim aktivnostima i akcijama.

-Sa današnjim posjetama javnim kuhinjama zaokružili smo obilazak svih javnih kuhinja u Kantonu Sarajevo, te na licu mjesta saznali koje su još potrebe ovih organizacija da bi priprema i isporuka hrane najugroženijim građanima bila što bolja i kvalitetnija. Ovaj oblik podrške radu karitativnih organizacija neophodan je, jer su nažalost sve učestaliji zahtjevi za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, istakao je načelnik Mandić.

U budžetu Općine Centar Sarajevo za transfer karitativnim organizacijama za rad kuhinja izdvojeno je 40.000 KM.

31.05.2023.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato narandžasto upozorenje za jake lokalne pljuskove
31.05.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Završeno asfaltiranje pristupnog puta na Mrkovićima
Više vijesti