CRVENI KRIŽ OPĆINE CENTAR „NAŠI LJUDI“

Uručena zahvalnica načelniku Mandiću

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, u prostorijama ove lokalne zajednice, ugostio predstavnike Crvenog križa Općine Centar Sarajevo.

Naime, u periodu od 8. do 15. maja svake godine se obilježava Svjetski dan i Nedjelja Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, sa ciljem da se javnosti prikaže humanitarni rad Međunarodnog pokreta Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca u svijetu. Moto ovogodišnje Nedjelje Crvenog krsta/križa bio je „Naši ljudi“, a u okviru obilježavanja ove nedjelje organizirane su aktivnosti otkupa i distribucije prigodnih markica. Općina Centar pridružila se akciji i otkupila dio markica te na taj način još jednom podržala humanitarni rad ove organizacije. 

Sekretarka Crvenog križa Općine Centar Sabina Ibrica uručila je zahvalnicu načelniku Mandiću i Općini Centar za odluku da budu „Naši ljudi“, odnosno na aktivnom učešću u realizaciji aktivnosti otkupa prigodnih markica, za sveukupnu pruženu podršku Crvenom križu Općine Centar i humanosti na djelu.  

-Opština Centar će nastaviti i u budućnosti finansijski podržavati mnogobrojne projekte koji ublažavaju teško socijalno stanje u društvu i pomažu u očuvanju egzistencije naših sugrađana. Humanitarni rad kojim se bavite zaista moramo podržavati, jer vi ste tu uz naše sugrađane kada je najteže. Nebrojeno puta ste opravdali postojanje i misiju zbog koje ste i osnovani,  poručio je Mandić.

Da podsjetimo, pored otkupa markica u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta/križa Općina Centar je za rad humanitarne organizacije iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 20.000 KM.

Crveni križ općine Centar je dio velike svjetske porodice Crvenog križa, polumjeseca i kristala, najstarije i najveće humanitarne organizacije na svijetu. Vođen idejama humanosti Crveni križ općine Centar je trajno posvećen radu na unapređenju stanja u svojoj zajednici, a u svojim redovima okuplja dobrovoljce svih dobnih uzrasta, od učenika osnovne škole do penzionera.