ŠKOLA HIP HOP PLESA CENTRA KULTURE I MLADIH

Polaznici ostvarili sjajne rezultate na Internacionalnom plesnom festivalu

Škola hip hop plesa Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar“, pod nazivom „Plesni studio Freeze”, na čelu sa voditeljicom Ninom Iličić, u izuzetno jakoj konkurenciji, ostvarila je sjajne rezultate na Internacionalnom plesnom festivalu.

Grad Mostar bio je domaćin IV. Internacionalnom plesnom festivalu, pod nazivom Mo-Stars Mediteran Open Dance 2023., u organizaciji Plesnog studija Mo-Stars. Na takmičenju je učešće uzelo sedam zemalja i oko 2.000 plesača. 

Polaznici škole hip hop plesa Centra osvojili su tri zlata, jednu bronzu i jedno peto mjesto u različitim kategorijama i to:

Prvo mjesto u kategoriji hip hop solo djevojčice – mini (3-6 godina);

Prvo mjesto u kategoriji hip hop solo dječaci – djeca (10-13 godina);

Prvo mjesto u kategoriji hip hop solo žene – odrasli;

Treće mjesto u kategoriji hip hop solo žene – djeca (7-10 godina);

Peto mjesto u kategoriji hip hop solo žene – juniori (14-17 godina).

Škola je započela svoj rad u Centru kulture i mladih pod novim imenom prije nepunih godinu dana. Učesnici su nastupali na različitim događajima kao što su: Festival urbane kulture i folklora za mlade u SARTR-u, na događaju „Ajmo Poligon”, na Termalnoj rivijeri Ilidža, na „Jesenjem maskembalu“ Centra, na Porodičnim i ekološkim danima Općine Centar u Pionirskoj dolini i drugim.

Također, polaznici su bili učesnici i u mnogim spotovima. Ova plesna škola ima za cilj da kod djece i mladih usadi ne samo znanje, nego i samopouzdanje, timski rad i vještine izražavanja emocija kroz pokret.

Realizatori projekta pozivaju sve zainteresovane da se prijave i pridruže vrijednoj, marljivoj i uspješnoj ekipi.