„Porodični i ekološki dan Općine Centar“ u Pionirskoj dolini

U organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ Općine Centar, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, u Pionirskoj dolini danas se održava manifestacija „Porodični i ekološki dan Općine Centar“.

Manifestaciju je otvorio općinski načelnik Srđan Mandić sa porukom i željom da svi posjetioci uživaju u kulturnom i zabavnom sadržaju. U ime Općine Centar manifestaciji su prisustvovali dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Sara Arslanagić, vijećnik Samir Fazlić te pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

„Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo“ se tradicionalno organizuje već punih sedam godina, na radost mališana i njihovih porodica.

U kulturno-zabavnom programu, koji traje od 10 do 16 sati i ove godine priređen je čitav niz zabavnih sadržaja i izvođača, edukativnih, ekoloških i sportskih radionica, kao i nagrada partnera projekta. Na nekoliko lokacija u Pionirskoj dolini, organizovane su i ekološke radionice, posvećene zaštiti prirode i životinja što ujedno pomaže u podizanju svijesti da zajednički svakodnevno moramo djelovati na zaštiti i očuvanju našeg prirodnog i kulturnog blaga. 

Za dobro raspoloženje mališana pobrinuli su se Kike Tike Tačke, Latif Močević i Mravko Travko, Hor Note, Škole JU Centra kulture i mladih, KUD „Baščaršija“, Frtutma KIDS, mažoretkinje, Party Time i Eksperimentaona. Održane su takođe i brojne radionice između ostalih i CKM ART radionica, modeliranje balona, Face painting, CKM KIDS OLIMPIJADA, Dogs Trust radionica, Vuneno pozorištance, Edukativna radionica Brainobrain, Pametna igraonica, mozgaonica, Gorska služba spašavanja, Karavan mašte, Emma Emily, Saša Klovn, Igraonica Geppeto, FK Željezničar, Dar bazar i drugi.

Tokom dana organizovane su sportske aktivnosti i igre, a najuspješniji su dobili i nagrade.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti