MANIFESTACIJA MATURANTI OPĆINE CENTAR

Maturanti općine Centar svečano prodefilovali glavnim ulicama grada

U organizaciji Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar, a povodom okončanja osnovnoškolskog obrazovanja danas su maturanti iz osnovnih škola sa Centra prodefilovali glavnim ulicama grada i općine Centar i tako obilježili završetak jednog svog poglavlja u životu.

Maturanati su zajedno sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem i pomoćnicom načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević krenuli iz parka kod zgrade Općine Centar i prodefilovali do Trga Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Maturante su pratili i članovi Sarajevo Drum Orcherstra, a na Trgu Susan Sontag Udruženje za umjetničko stvaralaštvo i kreativni razvoj organizovalo je i prigodan kulturno umjetnički program u čast završetka osnovnog obrazovanja.

Svi učesnici ove manifestacije su bili obučeni u bijele majice koje su tokom šetnje ispisane raznim porukama za trajno sjećanje. Ispisivanju poruka na majicama se također priključio i načelnik Mandić koji se na trgu obratio maturantima i zaželio im puno sreće u nastavku njihovog života.

– Sada ste okončali jedno lijepo poglavlje u životu i želim da što uspješnije nastavite drugo srednjoškolsko doba. Tokom ovog raspusta se dobro odmorite i provedite kako biste u septembru napunili baterije za nove školske uspjehe. Volite i čuvajte jedni druge, uvažavajte i poštujte vaše roditelje i profesore, a znajte da smo mi ponosni na vas i da vam stojimo na raspolaganju. Mnogo ste danas ljubavi i osmijeha izmamili na ulicama Sarajeva. Primite te osmijehe i ponesite u svojim srcima u vašu budućnost. Želim vam svu sreću, poručio je načelnik Mandić.

29.09.2023.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Renoviranje kultne Otvorene scene Obala
29.09.2023.
POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA
Održana konferencija „Slavimo život“
29.09.2023.
VRIJEDNOST INVESTICIJE PREKO MILION MARAKA
Uskoro počinje realizacija dva velika projekta u MZ „Pionirska dolina“
Više vijesti