OPĆINA CENTAR SARAJEVO IZDVOJILA 20.000 KM

Članarine u sportskim klubovima za 42 mališana

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas ugovore u vrijednosti od 20.000 maraka za dodjelu sredstava za finansiranje/sufinansiranje članarina u sportskim klubovima za 42 mališana sa područja ove lokalne zajednice.

U cilju podrške masovnog uključivanja djece i mladih u sportsko-rekreativne programe, a posebno kategorija koje dolaze iz socijalno ugroženih porodica, te stvaranja osnovnih pretpostavki za unapređenje finansijskih i materijalnih uslova za rekreativne aktivnosti, sportske pripreme i sportska takmičenja, Općina je ranije objavila javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za finansiranje/sufinansiranje članarina u sportskim klubovima djece i mladih sa područja općine Centar.

-Namjera Opštine je da što više i što kvalitetnije pomažemo našoj djeci i mladima. Upravo ovo sufinansiranje članarina u sportskim klubovima je primjer toga. Draga djeco što više se bavite sportom i što više učite. Sport je idealna prilika da se družite i da međusobno razmjenjujete iskustva. U ovoj lokalnoj zajednici ćete uvijek imati podršku, poručio je načelnik Mandić. 

U vidu pozitivnog primjera djeci, današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i bosanskohercegovački profesionalni košarkaš, reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara.

-Želio bih da kažem da sam ja također nekada bio u vašim cipelama. Počeo sam igrati košarku sa šest godina i mislim da je to nešto najbolje što mi se desilo u životu. Imao sam priliku igrati košarku širom svijeta. Nevjerovatno je koliko ljudi upoznate kroz bavljenje sportom, a to vam ostaje za čitav život. Nastavite vrijedno da radite, ali nikada ne zapostavljate školu. Želim vam puno uspjeha, rekao je Čampara.

Članarine su odobrene za 42 mališana sa područja Općine Centar i to za sudjelovanje u različitim sportovima, među kojima su najzastupljeniji fudbal, hokej, karate, ritmička gimnastika, košarka, judo, borilački sportovi i ples.

Pravo prijavljivanja mogli su ostvariti državljani Bosne i Hercegovine starosne dobi od 7 do 15 godina koji imaju prebivalište na području općine Centar u trajanju od najmanje godinu dana do dana podnošenja zahtjeva,  čija ukupna primanja domaćinstva ne prelaze iznos od 1.200 KM, a aktivni su članovi sportskog kluba.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su i vijećnici Aida Koluder-Agić i Samir Fazlić.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti