CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU

Ljetni raspored sportskih projekata

Javna ustanova „Centar za sport rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, tokom ljeta organizuje niz sportskih projekata. Kako su organizatori naveli od 12. juna počelo je primjenjivanje ljetnog rasporeda treninga u okviru sportskih projekata koje realizira JU „Centar za sport i rekreaciju“ uz finansijsku podršku Općine Centar Sarajevo.
Ljetni raspored sportskih projekata

Besplatna škola fudbala za dječake namijenjena je osnovcima od prvog do petog razreda sa područja ove lokalne zajednice. Treninzi se održavaju svaki radni dan od 9 do 10 sati i od 10 do 11 sati. Upis djece se vrši direktno na terminu. Cilj projekta je uključiti što veći broj učenika od prvog do petog razreda osnovnih škola sa područja općine Centar u organizovane sportske aktivnosti, a sadržaj projekta je usvajanje osnovnih tehničkih i taktičkih elemenata fudbalske igre. Realizatori besplatne škole fudbala su profesori sporta i tjelesnog odgoja.

Besplatna škola fudbala za djevojčice sa područja ove lokalne zajednice realizuje se u saradnji sa SFK 2000 Sarajevo. Treninzi su rezervisani za utorak i četvrtak od 15.30 do 16.45 sati. Upis se vrši direktno na terminu.

Besplatna škola gimnastike namijenjena je osnovcima od prvog do devetog razreda sa područja ove lokalne zajednice. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 10  do 11 sati, a upis mališana se vrši direktno na terminu. Cilj projekta je okupljanje što većeg broja osnovaca, obzirom da su sport, kao i sportske aktivnosti, od velikog značaja upravo u ovom razvojnom periodu djece. Također cilj je da se svestrano i sistematski pripreme i usvoje bazičnu motoričku strukturu pokreta kao osnovu za nadogradnju elementarnih struktura kretanja, što će im omogućiti postizanje boljih rezultata u sportu.

Besplatna škola atletike namijenjena je učenicima od prvog do devetog razreda sa područja općine Centar, a realizatori projekta su profesori sporta i tjelesnog odgoja i stručno osposobljeni instruktori iz atletike. Treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 10 sati i od 17 do 18 sati. Kontakt broj telefona za upis mališana je 061 389 791.

Handball IN je inkluzivni projekat za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju. Projekat se realizuje sa partnerskom organizacijom HandBall IN iz Zagreba, a specijalno je osmišljen i u potpunosti prilagođen za djecu i odrasle polaznike. Termini održavanja treninga su utorak i četvrtak od 11 do 11.40 sati. Kontakt email: sport@csrsa.ba. Cilj programa je djecu sa poteškoćama u razvoju uključiti u rekreativne aktivnosti u zajednici sa ciljem poboljšanja njihovih životnih i socijalnih vještina, motoričkih sposobnosti i kreativnosti.

Besplatna škola tenisa namijenjena je učenicima od prvog do devetog razreda sa područja općine Centar. Treninzi su rezervisani za svaki radni dan od 8 do 12 sati (prvi ciklus mjesec juni, drugi ciklus mjesec juli). Upis se vrši putem emaila sport@csrsa.ba. Cilj projekta je da mališani vrijeme raspusta provedu aktivno baveći se sportom, usvoje osnove tenisa i druže se sa svojim vršnjacima na teniskim terenima Koševo. Projektom se želi animirati što veći broj djece te uticati na kontrolisan razvoj i poboljšanje antropomotoričkih i funkcionalnih sposobnosti. 

Aerobik za žene je besplatan projekat namijenjen svim ženama sa područja ove lokalne zajednice, a odvija se u formi grupnih treninga. Termini treninga su ponedjeljak srijeda i petak od 16.30 sati, a upis se vrši na terminu.

Besplatan projekat pod nazivom „Rekreacija za osobe treće životne dobi“ namijenjen je svim građanima i građankama treće životne dobi sa područja ove lokalne zajednice. Termini treninga su utorak i četvrtak od 9 do 10 sati, a upis se vrši direktno na terminu.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane, mališane, ali i one starije da se tokom ljetnog perioda prijave za besplatne projekte i da pored druženja tokom ljeta, ostanu fizički aktivni uz adekvatne treninge. 

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti