KLUB SJEDEĆE ODBOJKE „SPID“

Općina Centar finansijski podržala odlazak odbojkaša na Evropsko prvenstvo

Načelnik Srđan Mandić sastao se jučer u prostorijama Općine Centar sa odbojkašima Kluba sjedeće odbojke „Spid“.

 

Naime, Općina Centar Sarajevo izdvojila je sredstava u iznosu od 4.000 maraka za odlazak na Evropsko prvenstvo „EuroLeague Men“ jednog od najtrofenijih klubova Bosne i Hercegovine, Klub sjedeće odbojke „Spid“, a koje se održava od 16. do 19. juna 2023. godine u Italiji.

Načelnik Mandić je naglasio da je sport najbolji ambasador naše zemlje a da ova lokalna zajednica snažno podržava odlazak naših sportista na takmičenja, kako u zemljama regiona, tako i u svijetu.

-Opština Centar kontinuirano izdvaja značajna finansijska sredstva u cilju podrške sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Želim vam mnogo sreće i dobrih rezultata na predstojećem prvenstvu, poručio je Mandić.

Predsjednik Kluba sjedeće odojke „Spid“ Dževad Hamzić zahvalio se načelniku Mandiću i Općini Centar na podršci koja je od izuzetne važnosti za odlazak na takmičenje.

-Raduje nas da prepoznajete naše rezultate i dajete nam vjetar u leđa za nove medalje. Prvaci smo Bosne i Hercegovine 21. put, dva puta osvajači Kupa Bosne i Hercegovine, dva puta vice prvaci svjetskog klupkog prvenstva, Sedam puta osvajači Kupa Šampiona (Evropsko prvenstvo za klubove), te 4 puta viceprvaci, istakao je Hamzić.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti