Srednjoškolci iz Centra na sportskim igrama u Italiji

Potpisan sporazum o saradnji

Danas je u Općini Centar načelnik Srđan Mandić potpisao sporazum o saradnji sa predsjednikom Udruženja plivački klub „SPID“ Amelom Kapom, direktoricom Javne ustanove „Prva gimnazija“ Velidom Tinjak i sa direktorom Javne ustanove „Gimnazija Obala“ Rijadom Ganibegovićem, a u cilju zajedničkog učešća i predstavljanja u okviru VII izdanja International sport games of tricolour Reggio Emillia, koje će se održati u periodu od 23. do 30. jula 2023. godine u Italiji.

Općina Centar u saradnji sa navedenim školama i plivačkim klubom finansira odlazak srednjoškolaca i sportista iz Sarajeva na sportske igre u Italiji, gdje se ove godine okupljaju učesnici iz 20 zemalja sa četiri kontinenta, a prijavljeno je više od 1.200 učesnika uključujući 990 sportista. Takmičari iz Sarajeva svoje učešće uzet se u sportskim disciplinama odbojke, košarke i plivanja. Osam učesnika iz plivačkog kluba SPID takmičit će se u kategoriji osoba sa invaliditetom.

 

- Opština Centar je prošle godine potpisala sporazumom o saradnji sa Opštinom Reggio nell'Emilia, te smo na taj način uspostavili partnerstvo i saradnju na projektima iz oblasti kulture, sporta i drugih društvenih oblasti od obostranog interesa za sve mlade. Drago nam je da će ove godine mladi iz Sarajeva otići na takmičenje, ali i doživjeti jedno prelijepo iskustvo, družeći se sa mladima iz cijelog svijeta, rekao je načelnik Mandić  

 

Sedmo izdanje po redu Međunarodnih sportskih igara Reggio Emillia je događaj važan za razvoj amaterskog sporta, ali i prilika za razmjenu  društvenih i edukativnih  iskustava, učešća mladih na radionicama, a sve u cilju da se naglasi važnost sporta kao  spajanje obogaćivanje ljudi i kultura.

 

Današnjem potpisivanju sporazuma prisustvovala je pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti