KLUB SJEDEĆE ODBOJKE „SPID“

Načelnik Mandić ugostio evropske prvake

Članovi Kluba sjedeće odbojke „Spid“ su na nedavno održanom Evropskom prvenstvu „EuroLeague Men“, održanom od 16. do 19. juna 2023. godine u Fermu u Italiji, pobijedili u finalu takmičenja ekipu Kijeva iz Ukrajine i tako osvojili prvo mjesto. Tim povodom je u Općini Centar danas upriličen prijem za prvake Evrope. Domaćini su u ime Općine Centar bili općinski načelnik Srđan Mandić, dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Marijana Podrug-Arapović, te pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. Neposredno pred polazak na prvenstvo načelnik Mandić je potpisao zaključak o doniranju iznosa od 4.000 KM iz općinskog budžeta za odlazak na takmičenje naših odbojkaša.

-Nebrojeno puta se pokazala tačna teorija da ulaganje u omladinu i naš sport predstavlja u praksi najbolje vraćenu investiciju. Naši sportisti donose kući medalje i pehare kao najbolji ambasadori naše države i grada, kazao je Mandić.

Članovi Kluba „Spid“ su ovom prilikom kazali da je sada najveća potreba pronalazak adekvatne prostorije za smještaj Saveza sjedeće odboje BiH, jer su trenutne prostorije male i neuslovne te prepune osvojenih trofeja. Dopredsjedavajuća Podrug-Arapović kazala je da će na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Centar, koja treba biti održana naredne sedmice, uputiti vijećničku inicijativu za pronalaženje adekvatnog općinskog prostora za ovu namjenu.- Također želim da vas informišem da Komisija Općinskog vijeća za kulturu i sport radi na izradi novog Pravilnika o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportskim udruženjima sa područja općine Centar Sarajevo za ostvarene vrhunske sportske rezultate, te vam savjetujem da se aktivno uključite u izradu ovog dokumenta kako bismo dobili što kvalitetniji dokument kojim ćemo kao jedinica lokalne samouprave dodatno pomoći našim vrhunskim sportistima, izjavila je Podrug-Arapović. 

Članovi Kluba „Spid“ su sedmerostruki prvaci Evrope, kao i dva puta viceprvaci svijeta. Uz to su osvojili 21 put titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

-Općina Centar također putem Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport također sufinansira odlazak mladih sportista na internacionalna takmičenja, tako da ukoliko imate članove vašeg kluba do 35 godina života i stanuju na području Centar da imaju i tu mogućnost podrške, objasnila je pomoćnica Dizdarević. 

Interesantno je spomenuti da su na održanom Evropskom prvenstvu treće mjesto osvojili članovi Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke „Sinovi Bosne“ iz Lukavca. 

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti