OPĆINA CENTAR PODRŽALA NOVI PROJEKAT

Predstavljen e-GO Car sharing

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je na platou ispred Aria centra prisustvovao prezentaciji jedinstvenog projekta e-GO Car Sharing u BiH, koji je od sada postao dostupan građanima općine Centar Sarajevo.

Pojam Car Sharing je oblik kratkoročnog najma automobila u urbanim sredinama koja podrazumijeva korištenje vozila uz potpunu samostalnost i komociju upravljanja. e-GO Car Sharing je inovativno i održivo rješenje nastalo kao odgovor za aktuelne probleme u Sarajevu, a tiču se parkinga, zagađenja okoliša i prevelikog broja auta na gradskim ulicama. e-GO je ekološki neškodljiv automobil, te sva vozila koja će biti dostupna na sarajevskim ulicama su električna.

- Izuzetno sam ponosan da je Opština Centar partner u ovom jedinstvenom projektu. Iskrene čestitke cijelom timu ljudi na ovom vizionarskom poduhvatu. Biti partner privatnom sektoru jedna je od strateških odrednica naše opštine, rekao je načelnik Mandić.

- U svakoj inovaciji, posebno projektima koji direktno utiču na razvoj grada, koji pruža građanima dodatne benefite, razvija mrežu elektromobilnosti, ovaj projekat treba znatno da utiče na izmjene i dopune zakona kao i aktivno učestvovanje lokalnih zajednica jer bez ove konekcije privatni kapital se ne može vezati sa gradom i uticati samostalno na razvoj i dopune sistema. Pristup koji je Opština Centar imala u projektu e-GO CarSharing-a može poslužiti kao uzor ispravne podrške inovacija u našem gradu i ostalim opštinama grada Sarajeva, istakla je direktorica e-GO kompanije, Aldina Hadžić.