ODRŽANA 30. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR

Usvojene odluke za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata

Danas je u velikoj sali Općine Centar održana 30. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.

Na samom početku redovne sjednice Zvonko Ivišić položio je svečanu zakletvu pred općinskim vijećnicima čime je dobio mandat kao novi vijećnik Općinskog vijeća Centar.

 

Na današnjoj sjednici usvojena je Odluka o davanju saglasnosti na prijedlog sporazuma o adaptaciji dijela sadržaja kompleksa Olimpijskog stadiona Koševo „Asim Ferhatović Hase“. Ovom odlukom se ovlašćuje općinski načelnik da sa Udruženjem Fudbalski klub ,,Sarajevo" i JU ,,Centar za sport i rekreaciju" Sarajevo zaključi sporazum o adaptaciji dijela sadržaja kompleksa Olimpijskog stadiona Koševo ,,Asim Ferhatović Hase" na osnovu čega će pomenutom sportskom klubu adaptaciju i modernizaciju dijela sadržaja kompleksa Olimpijskog stadiona Koševo  za koje je klub izrazio spremnost vlastitog ulaganja  za  izvođenje nužnih i potrebnih radova  na  unaprijeđenu  stanja  i funkcionalnosti te kapaciteta pratećih sadržaja u skladu sa zahtjevima FIFA/UEFA standardima 4. kategorije i Pravilnika o infrastrukturi i kategorizaciji stadiona za odigravanje europskih utakmica, kao i drugim važećim propisima FIFA/UEFA-e.

 

Također su vijećnici na današnjoj sjednici usvojili zaključak o izuzimanju neizgrađenog građevinskog zemljišta u svrhu nastavka radova na rekonstrukciji raskrsnice u ulici Patriotske lige-Kromolj-Slatina u Sarajevu. Pomenutim zaključkom se od vlasnika Kantonalnog javnog preduzeća „Park“ izuzima dio zemljišta za potrebe nastavka realizacije rekonstrukcije pomenute raskrsnice, gdje će pravo vlasništva biti upisano u korist Općine Centar.

 

U nastavku sjednice općinski vijećnici su također podržali rješenje o izuzimanju neizgrađenog građevinskog zemljišta u svrhu izgradnje dijela saobraćajnice od Osnovne škole Šip do spoja sa IT saobraćajnicom u Sarajevu. Tokom današnje sjednice također su vijećnici podržali nekoliko odluka o dodijeli u zakup stana u Ulica Avde Jabučice 30 za našu olimpijsku plivačku prvakinju Lanu Pudar, konačnu rang listu za dodjelu stana u zakup koji se nalazi na adresi Hiseta 3/2, kao i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i prostorija Općine Centar Sarajevo. 

Vijećnici su na današnjoj sjednici usvojili prijedloge razrješenja i imenovanja članova radnih tijela Općinskog vijeća Centar. Tačka dnevnog reda Odluka o dodjeli u zakup prostorija Općine Centar Sarajevo putem javnog oglasa u ulicama Alipašina 1, Čobanija 12, Gajev trg 1, Hiseta 1, Panjina kula 78/I, je također dobila potrebnu podršku vijećnika, kao i Odluka o dodjeli u zakup neposrednom pogodbom poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo u ulicama Maršala Tita 60 i Koševo 13. 

 

10.05.2024.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 100.000 KM
Općina Centar nastavlja finansijski pomagati Udruženje „Colibri“
10.05.2024.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR I MZ „DŽIDŽIKOVAC-KOŠEVO I“
Održan čas historije učenicima nižih razreda o značaju 2. maja
10.05.2024.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR
U subotu biće održan tradicionalni turnir u streljaštvu
Više vijesti