POBOLJŠANJE USLOVA RADA I BORAVKA U ŠKOLAMA

Općina izdvojila 56.876 maraka obrazovnim ustanovama

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je potpisao ugovore o realizaciji finansijskih sredstava za obnovu i opremanje odgojno-obrazovnih ustanova sa direktorima šest osnovnih škola i to „Alija Nametak“, „Silvije Strahimir Kranjčević“, „Nafija Sarajlić“, „Vladislav Skarić“ „Šip“ i „Hasan Kaimija“.

Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.

Posljednji u nizu primjera je izdvajanje finansijskih sredstava u iznosu od 56.876 maraka za unapređenje nastavnog procesa i poboljšanje uslova rada i boravka u navedenim školama.

Načelnik Mandić je naglasio opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

-Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za boravak u obrazovnim ustanovama, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija, poručio je načelnik Mandić.

Za sanaciju mokrih čvorova i svlačionica Osnovnoj školi „Alija Nametak“ dodijeljeno je 14.999 KM, a školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ dodijeljeno je 11.463 KM za sanaciju grijanja u sali škole. Osnovnoj školi „Nafija Sarajlić“ dodijeljeno je 11.718 KM za nabavku školskih klupa i stolica, školi „Vladislav Skarić“ 9.408 KM za zamjenu i ugradnju PVC podloge u učionicama, te zamjenu i postavljanje novih jarbola sa zastavama u školskom dvorištu. Za nabavku i montažu klima uređaja u server sobi Osnovnoj školi „Šip“ dodijeljeno je 5.486 KM, dok je školi „Hasan Kaimija“ za rekonstrukciju krova dodijeljeno 3.800 KM. 

Direktori škola izrazili su zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću na svesrdnoj podršci obrazovnim ustanovama.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević i šefica Odsjeka za obrazovanje i društvene djelatnosti Elma Sultanić.

12.07.2024.
SARADNJA OPĆINE CENTAR I MINISTARSTVA
U toku radovi na obnovi prostorija za smještaj vrtića Šip
12.07.2024.
PODRŠKA ZA PODUZETNIKE
U srijedu Help Desk sesija na temu
12.07.2024.
OBJAVLJENI REZULTATI JAVNOG POZIVA
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
Više vijesti