ODBOJKAŠICE KLUBA „CENTAR ORT“ IGRAĆE PREMIJER LIGU BIH

Načelnik Mandić ugostio prvakinje Bosne i Hercegovine

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je odbojkašice iz kluba „Centar Ort“ koje su prvakinje Superlige FBiH i koje su se plasirale u najviši rang takmičenja - Premijer Ligu Bosne i Hercegovine, zajedno sa njihovim trenerom i predsjednikom Kluba Arminom Bukvićem.

Načelnik Mandić je ovom prilikom čestitao odbojkašicama na postignutim rezultatima.

- Želim da vam se zahvalim na dolasku i da vam od srca čestitam na velikom uspjehu koji ste postigle. Nastavite nizati uspjehe, a vrata Opštine Centar su vam uvijek otvorena. Mislim da je obaveza svih nas podržati sportske klubove i stati uz boje naše države, jer samo zajedno možemo napraviti velike rezultate. Sportistkinje poput vas donose kući medalje i pehare i oni su najbolji ambasadori naše države i grada. Želim vam puno uspjeha u nastavku a naročito na takmičenju Premijer lige Bosne i Hercegovine, rekao je načelnik Mandić.

Ženski odbojkaški klub „Centar Ort“ trenutno broji 150 djevojčica i djevojaka u kompletnoj školi odbojke, od kojih je njih 45 zvanično registrovano i čine selekciju tima. U školi odbojke se trenira tri puta sedmično i na četiri lokacije, odnosno u četiri osnovne škole u Sarajevu, dok se u selekciji trenira pet puta sedmično, uz utakmice koje se igraju tokom vikenda.

Trener i predsjednik Kluba Bukvić zahvalio se Općini Centar za svaki vid podrške koju im je pružila u prethodnom periodu, kao i načelniku Mandiću na današnjem prijemu. 

Razgovaralo se o putu koji je prethodio osvojenim peharima i medaljama koje su osvojili, kao i o planovima za dalje. 

Klub „Centar Ort“ uz već spomenuti ulazak u Premijer ligu BiH, koji je ostvaren ove godine i to šest godina nakon zvaničnog osnivanja kluba, najbolji je pokazatelj da su juniorke ovog tima prvakinje države, kadetkinje su viceprvakinje države, dok je pionirska selekcija prošle godine osvojila naslov prvaka BiH. Obzirom na to da u Federaciji BiH ima registrovanih blizu 50 klubova, a u Bosni i Hercegovini blizu 100, time je njihov ostvareni uspjeh još veći.

Današnjem prijemu prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević kao i saradnici iz pomenute službe.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti