NASTAVAK PODRŠKE KOMUNALNIM PREDUZEĆIMA

Načelnik Mandić uručio opremu KJKP „Vodovod i kanalizacija“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Općinskog štaba civilne zaštite, jučer je dodijelio na korištenje tehničku opremu i alat direktoru Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Rusmiru Saliću.

Tehnička oprema i alat nabavljeni su u svrhu opremanja Službe za vodosnabdijevanje formirane pri KJKP „Vodovod i kanalizacija“. Za nabavku dodijeljene opreme i alata koji se sastoji od radne mašine – stubni nabijač, motorne rezačice cijevi sa reznom pločom, rezačice asfalta sa reznom pločom i mobilnog agregata iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno je 19.980 maraka.

Načelnik Mandić naglasio je da Opština Centar svesrdno podržava kantonalna komunalna preduzeća i pomaže u nabavci opreme, kako bi usluga koju pružaju građanima Kantona Sarajevo bila na što većem nivou.

Direktor Salić zahvalio se načelniku Mandiću i Općini Centar na dodijeljenoj opremi, ali i na sveukupnoj  podršci koju pružaju ovom preduzeću.

Predmetna oprema će se koristiti u okviru redovnih djelatnosti KJKP „Vodovod i kanalizacija“, kao i u vanrednim okolnostima, odnosno u uslovima proglašenja stanja prirodnih i drugih nesreća na području općine Centar.

U ime Općine Centar primopredaji opreme prisustovali su pomoćnici načelnika Đenita Bogunić-Kešelj i Faruk Efendić i saradnici, a u ime KJKP „Vodovod i kanalizacija“ izvršni direktor za kanalizacioni sistem Adnan Šerak.