OPĆINA IZDVOJILA 59.294 KM

Pri kraju radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Nusreta Šišića Dede

Radnici građevinske firme „Sela“ privode kraju radove na izgradnji novog stepeništa u Ulici Nusreta Šišića Dede 2, 4 i 6, a nakon što je uklonjeno staro i dotrajalo stepenište koje je predstavljalo opasnost za prolaznike i otežavalo pristup domovima stanovnicima ovog dijela Koševskog brda.

Radove na sanaciji stepeništa u cjelosti finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila sredstva u iznosu od 59.294 KM.

Radovi su u završnoj fazi, a stepenište je već poprimilo konačni izgled. Realizacija ovog projekta započela je na osnovu prijedloga i zahtjeva građana koji su u više navrata isticali probleme zbog lošeg stanja stepeništa.

Kako je predviđeno projektom prvobitno je rađeno rušenje betonske ploče, zatim ručni iskop zemlje te nasipanje i nabijanje tampona. Nakon odvoza otpada uslijedilo je betoniranje dijelova staze, te ugradnja armature u betonsku ploču. Ugrađeni su i betonski ivičnjaci, kao i kulir betonske ploče. U narednom periodu preostalo je još postavljanje rukohvatne ograde te ugradnja betonskih rigola.

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.