ZA SANACIJU KUHINJE I TOALETA IZDVOJENO 20.000 KM

Općina će pomoći unapređenje uslova boravka djece u vrtiću Lane

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je posjetio vrtić „Lane“ te sa direktoricom JU „Djeca Sarajeva“ Ildom Bekrić potpisao ugovor o realizaciji finansijskih sredstava za obnovu i opremanje ove predškolske ustanove.

Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova. Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška JU „Djeca Sarajeva“ koja je iz općinskog budžeta dobila donaciju u iznosu od 20.000 marku za sanaciju kuhinje i toaleta u vrtiću „Lane“ koji se nalazi na području općine Centar.

Načelnik Srđan Mandić je naglasio da je namjera općinske administracije da pomogne u stvaranju što boljih uslova boravka naše djece u predškolskim i školskim ustanovama na području ove lokalne zajednice. 

Direktorica Bekrić izrazila je zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću što imaju sluha za najmlađe sugrađane i što već godinama izdvajaju finansijska sredstva kako bi se poboljšali uslovi rada, kao i boravka djece u ustanovama predškolskog odgoja.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Sara Arslanagić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.