IZDVOJENO 50.000 KM

Općina Centar nastavlja podršku organizaciji Sarajevo Film Festivala

Danas je Općini Centar načelnik Srđan Mandić zajedno sa direktorom Sarajevo Film Festivala Jovanom Marjanovićem potpisao ugovor vrijedan 50.000 namijenjen organizaciji i realizaciji najvećeg festivala u regiji Sarajevo Film Festivala.

Cijeneći značaj Sarajevo Film Festivala, a koji se najvećim dijelom priprema i realizira na području centralne gradske općine, Općina Centar već godinama daje veliku podršku Udruženju „Obala Art Centar“ koje organizira Festival.

Načelnik Mandić poručio je da Općina Centar snažno podržava organizaciju Sarajevo Film Festivala o čijem značaju svjedoče brojni uspjesi tokom svih godina od kada se Festival organizira.

- Sarajevo Film Festival je manifestacija od posebnog značaja za državu BiH, Grad Sarajevo, a posebno za Općinu Centar zbog toga što se najveći broj festivalskih aktivnosti realizira upravo na području ove lokalne zajednice. Zadovoljstvo nam je što možemo da budemo dio ovog projekta te da će i ove godine Općina Centar dati svoj doprinos organizujući Festival u Centru koji je planiran u Radićevoj ulici, a o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata, rekao je načelnik Mandić.

Direktor Marjanović izrazio je riječi zahvalnosti načelniku Mandiću na snažnoj podršci koja je od velikog značaja za organizaciju Festivala.  

- I ove godine Sarajevo Film Festival će ugostiti umjetnike iz cijelog svijeta. Našoj publici, brojnim posjetiocima izvan Sarajeva, pripremamo bogat i sadržaja program. Podrška lokalne zajednice u tom smislu znači nam jako puno i još jednom hvala na tome, istakao je Marjanović.

Potpisivanju protokola prisustvovali su i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević te administrativni direktor Sarajevo Film Festivala Dževad Mujan.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti