OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 106.732 KM

Počelo asfaltiranje Ulice Himzarina

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišao je Ulicu Himzarina gdje su u toku radovi na asfaltiranju saobraćajnice.

Radove na sanaciji pomenute saobraćajnice izvodi građevinska firma „Demus“ d.o.o. Sarajevo, a vrijednost projekta iznosi 106.732 KM. Sredstva za realizaciju projekta obezbijeđena su u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.

Tokom obilaska terena načelnik Mandić razgovarao je sa stanovnicima Ulice Himzarina koji su izrazili zadovoljstvo što je udovoljeno njihovim zahtjevima za sanaciju saobraćajnice koja je bila u lošem stanju.

Kako je planirano projektom nakon uklanjanja starog oštećenog asfalta postavljeni su novi ivičnjaci te ugrađeni ulični slivnici za adekvatnu odvodnju površinskih voda. Cijelom dužinom saobraćajnice postavljen je prvi sloj asfalta te je urađeno nivelisanje šibera za vodu, šahtova i uličnih slivnika. Do kraja ove sedmice planirano je postavljanje i drugog sloja asfalta, a zatim iscrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne signalizacija. 

Nakon okončanja  radova u ovoj ulici projektom je planiran nastavak radova u Ulici Sumbula Avde koja graniči sa Himzarinom. Za istu vrstu radova na asfaltiranju ove saobraćajnice iz općinskog budžeta je izdvojen iznos od 166.347 KM. Za nadzor projekta angažovano je stručno osoblje firme „Energoinvest“ d.d. Sarajevo. 

Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture prema usvojenim planovima planirano je ukupno 7.372.000 maraka.