POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 25.000 KM

Općina Centar finansijski podržala rad Udruženja „Dajte nam šansu“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je prostorije Udruženja „Dajte nam šansu“ te ovom prilikom potpisao ugovor sa direktoricom Ines Kavalec o finansijskoj podršci Udruženju u iznosu od 25.000 KM.

Dodijeljena sredstva namijenjena su za pomoć u radu servis centara Udruženja kroz koje pruža usluge i to: psihološka podrške za sve članove porodice, kratki/cjelodnevni boravak, socijalno-medicinske usluge zatim pružanje pravne i informativne pomoći i drugo.

Načelnik Mandić je naglasio da Opština Centar pruža podršku i posvećuje veliku pažnju organizacijama i ustanovama koje se bave podizanjem kvaliteta života osoba sa intelektualnim teškoćama i drugim oblicima invaliditeta.

Udruženje „Dajte nam šansu“ je neprofitna, nevladina organizacija koju su osnovali roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, u namjeri da udruženi djeluju na stvaranju boljih društvenih okolnosti za ugodniji život svojih porodica i svoje djece.

Direktorica Udruženja Ines Kavalec zahvalila se Općini Centar i načelniku Mandiću na  na sveukupnoj  podršci koju pružaju ovom Udruženju.

U namjeri da podrži ovu ranjivu kategoriju stanovništva Općina Centar Sarajevo godinama iskazuje senzibilitet kontinuiranim pružanjem pomoći udruženjima za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.

Općina Centar će i u budućnosti, u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati rad Udruženja „Dajte nam šansu“.

Današnjoj posjeti u ime Općine Centar prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević sa saradnicama iz Službe.