OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 42.881 KM

Završeno asvaltiranje Hadži-Lojine ulice

Radnici građevinske firme „Demus“ d.o.o. Sarajevo okončali su asfaltiranje Hadži-Lojine ulice koja se nalazi na području Mjesne zajednice „Bardakčije“.

 

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišao je lokalitet i izrazio zadovoljstvo zbog okončanja još jednog značajnog projekta za stanovnike ove lokalne zajednice. 

Za realizaciju projekta sanacije Ulice Hadži-Lojina Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila iznos od 42.881 KM. 

Kako je planirano projektom nakon uklanjanja starog oštećenog asfalta postavljen je mehanički stabilizovani nosivi sloj, te je izvršena ugradnja nove drenaže za odvod površinskih voda, kao i nivelisanje devet šibera za vodu, tri šahta i rešetke za odvod. Na kraju radova postavljena su dva nova sloja asfalta.

Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture prema usvojenim planovima planirano je ukupno 7.372.000 maraka.