„OVO JE ČUDO NEVIĐENO“

Zlatan Fazlić – Fazla posjetio kultni FIS

Istaknuti bosanskohercegovački pjevač i tekstopisac Zlatan Fazlić-Fazla posjetio je danas kultni Fiskulturni dom u Sarajevu u kojem je proveo veliki dio svoje mladosti.

Fazlić je sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem i direktorom Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ Mirzom Muzurovićem obišao obnovljene prostorije FIS-a. 

-Ovo je čudo neviđeno. Sa šest godina sam krenuo u školu, a sa pet na prvi trening upravo ovdje u FIS. Prvo sam trenirao gimnastiku, pa onda košarku, rukomet, fudbal. Po cijele dane smo provodili ovdje. Ovo što sam danas ovdje zatekao je neprepoznatljivo zaista. Čisto, lijepo, uredno, nevjerovatno, fasciniran sam. Uslovi za treniranje su mnogo bolji nego što su bili ranije. O ovakvim uslovima smo mi u to vrijeme mogli samo sanjati. Obradovalo me ovo što sam danas vidio, i svim srcem se nadam da će FIS u budućnosti okupljati sve generacije i da će se ovdje tražiti mjesto više jer zaista postoje svi uslovi za to, kazao je Fazlić prisjećajući se vremena koje je provodio u FIS-u.

Načelnik Mandić izrazio je zadovoljstvo zbog posjete Fazlića i naglasio da će Opština Centar nastaviti sa projektom obnove FIS-a, jer Sarajevo zaslužuje da mu se vrate kultna mjesta.

Tokom posjete razgovarano je o projektima koji se u narednom periodu trebaju realizirati u sarajevskom FIS-u, a koji će biti svojevrsni remake vremena kada je Fiskulturni dom u Sarajevu okupljao sve generacije i bio jedan od najposjećenijih objekata u gradu.

20.06.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“
20.06.2024.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato crveno upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka
20.06.2024.
JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“
Jedinstvena radionica i predavanje o mangama
Više vijesti